Hoe je het meest uit je kruiden haalt; kopen, koken en bewaren.

'Rommel rommel, ritsel, ritsel...' ik hoor mijn vriend bezig in de keuken. 'Wat doe je daar allemaal?' Roep ik half van de bank, ik doe een poging om richting de keuken te lopen maar geef het toch halverwege op. Neem een slok van men warme thee. Mijn vriend heeft elke avond na het avondeten een schoonmaakwoede van jewelste.

Mijn keukenkastje ziet er niet uit en is in het meeste van de gevallen volgestouwd met allerlei soorten kruiden. Sommige heb ik gekocht uit enthousiasme, met de gedachte.. oh dat gebruik ik ooit wel voor dit gerecht. Voor €150 aan kruiden gekocht bij Loods5. Een fancy woonboulevard. Ze hadden een samenwerking met een kruidenier van de Albert Cuypmarkt in Amsterdam. En dat is dan weer de nostalgie in mij, gezien ik in Amsterdam geboren en getogen ben. Nostalgie kost mij soms ook wat geld. Nu koop ik kruiden bij een lokale Turks supermarktje bij ons in het dorp. Elk bakje kost 1 euro, en omdat het om kleine hoeveelheden gaat maak ik het redelijk binnen het tijdsbestek op voordat ze hun smaak verliezen. Ook heb ik rekjes geplaatst op de deur rechts van de oven, totaal niet handig gezien kruiden niet goed tegen licht en warmte(schommelingen) kunnen. Dus daar moet ik iets nieuws op verzinnen. Mijn keuken past in ieder geval bij het thema van skeer zijn : )

Kruiden spelen een cruciale rol in het verheffen van smaken in gerechten, maar ze hoeven geen aanslag op je portemonnee te zijn. In dit artikel lees je hoe kruiden kunt gebruiken om je budget te strekken, waar je ze het beste kunt kopen en handige tips voor het bewaren ervan. omdat dit dé basis is van Budgetkoken.Met kruiden krijg je antioxidanten binnen, je kunt minder ingrediënten gebruiken in je gerechten, maar wel met de lekkere en diepgaande smaak. Kruiden zijn de basis van vele maaltijde

n.

Volgende
Volgende

Herfstrecepten; Geroosterde groenten met een romige dressing en kruidige dukkah